Loading

Turneringsinfo

Du ønsker at turnere for Power-house – og det er vi rigtig rigtig glade for!

 

God konkurrencementalitet – vigtigst af alt!

 

Vi synes, at det at turnere skal være hyggeligt. Det skal først og fremmest dreje sig om sammenhold, og dejligt samvær med hinanden. Derfor har vi også nogle regler, som vi vil have, at både dansere og forældre efterlever:

 

Hjælp hinanden.

 

Power-house har i år rigtig mange turneringsdansere med, og det er umuligt for instruktørerne at være opmærksom på det hele – derfor har vi brug for hjælp fra dig. Kan du se, at en danser/forælder trænger til hjælp ude til turneringen skal du træde til. Det kan være, at danseren er i tvivl om turneringsforløbet, fordi det er første gang, at han/hun deltager til turneringen. Det kan også være, at en forælder har brug for en hjælpende hånd med at sætte rygnummeret på eller lignende. Det er vigtigt, at vi alle hjælper hinanden, så godt vi nu kan, da instruktørerne ikke kan være alle steder på samme tid.

 

Vi har ingen tabere – kun vindere.

 

Når man turnerer, vil nogle være heldige at komme i finalen og få en præmie, andre kommer måske denne dag ikke videre. Hvem, der vinder kan være forskellig fra gang til gang, og du skal derfor glæde dig over, hvem der har danset bedst lige netop den dag – måske er det dig næste gang. Vi skal være stolte af vores samlede resultater fra Power-house. Som skrevet i overskriften, har vi kun vindere ingen tabere. Vi accepterer derfor heller ikke, at nogle bliver sure på hinanden, fordi de føler sig ”slået” af ens dansevenner. Det er i orden at være lidt skuffet over sig selv, men vi ønsker ikke deciderede ”grædescener” mv., hvis det ikke går efter forventningerne. Reglerne kan virke skrappe, men de er opsat efter årelang erfaring inden for konkurrencedans, så respektér dem!

 

Hvem danser med hvem?

 

Man kan danse solo (danse alene) og man kan danse i grupper. Hvem der danser sammen finder Power-houses instruktører ud af. I starten vil beslutningen blive taget ud fra betragtningen om, hvem der socialt kommer rigtig godt ud af med hinanden på – og det er vigtigt, for det skal være sjovt! Senere hen vil vi kigge på, hvem du passer bedst med harmonisk. (Stilmæssigt, højde mm) Ingen af danserne bestemmer selv, hvem de gerne vil danse med. De kan have et ønske, men vi vil gerne, at vores beslutning af gruppernes sammensætning er afstemt med hjemmet og ikke en beslutning, der foregår danserne imellem.


De Danske Danseskoler (DDD)
Turneringerne afholdes ad De Danske Danseskoler (DDD), som er en forening vi er medlem af. Foreningen er den største i Danmark og tæller ikke mindre end 222 instruktører, hvoraf 74 af dem er 100% privatejede danseskoler i hele Danmark. DDD er medlem af det Internationale danseforbund World Dance Council (WDC) som forgrener sig i ikke mindre end 48 lande. Du kan læse mere om DDD på www.danse-skole.dk Her finder ud også turneringsplaner, tidsplaner, regler og meget andet.

 

Tilmelding til turnering.


Du har selv ansvaret for at tilmelde dig de turneringer, som du ønsker at deltage i.

 

I hvilken kategori skal jeg danse, når jeg ønsker at turnere i hip hop eller disco?

 

Du er inddelt i kategorier efter alder og niveau.
Alder gældende fra 1/1-17 til 31/12-17 inden for Nationale rækker

 

• Minibørn 2010 og efter
• Børn 1 2007 + 2008
• Børn 2 2005 + 2006
• Junior 1 2003 + 2004
• Junior 2 2001 + 2002
• Ungdom/ Voksne 2000 og før
• Senior 1987 og før

 

Kategorier, som du kan danse i:

Begynder

-Her må du danse det første år du danser turnering, hvorefter du rykker til rekruttering.

 

Rekruttering
• Dansere fra sidste års begynder-rækker og rekrutteringsdansere der ikke har op nået oprykning.
• Husk: Er du tilmeldt i en rekrutteringsrække, må du ikke danse i tøj/sko med glimmer/sten eller fjer på (i disco- i hip hop er ALT tilladt).

 

Talent
• Dansere oprykket fra rekrutteringsrækken. (Typisk de dansere, som har været i en M-finale)


Konkurrence
• Dansere oprykket fra talentrækken.

 

Superkonkurrence

-dansere oprykket fra konkurrencerækken.

 

International
• Star og superstar-rækkerne er en frie rækker i solo og/eller gruppe, dog kan der ikke rykkes ned inden for samme sæson.
• Starrække er den bedste række i Danmark.
• Aldersinddelingen er også anderledes i Starrækken:

 

Vær’ opmærksom på, at de Internationale rækker ikke altid har samme turneringsdatoer og steder, som de nationalerækker.

 

Hvad kan jeg stille op i?


Du kan danse solo, hvor du danser alene sammen med andre solodansere. Ellers kan du danse i grupper af 2-5 dansere. Du kan på samme dag godt stille op i både solo og grupper. Der turneres i disciplinerne Discodance og Hip Hop

Hvad skal jeg danse - koreografi:
Hver runde varer i 1 min og 30 sek ad gangen. Du skal selv sammensætte den serie, som du skal danse. Du kan bruge holddansen, du har på dit hold eller tage forskellige emner og selv sætte dem sammen. Derudover kan få dit program tilrettet ved at gå til undervisning på konkurrenceholdene. Begyndere og rekrutteringsdansere danser den dans de har lært på deres hold.

 


Turneringsforløb

 

En turnering består af følgende elementer:
• Præsentationsdans
• Indledende runder
• Rækkeinddeling
• (Kvartfinaler)
• Semifinaler
• Finaler
• Præmieoverrækkelse

 

Præsentationsdans:


Du danser ca. 30 sek sammen med rigtig mange dansere på én gang. En præsentationsrunde er til for dommerne, som kan vurdere rækkens samlede niveau. Alt efter, hvor mange dansere, der er tilmeldt kan der være mellem 1-4 præsentationsrunder m. ca. 30 dansere på gulvet ad gangen.

 

Indledende runder
Her danser du sammen med ca. 7 andre dansere i 1min og 30 sek. Dommerne giver dig en karakter mellem 1-5, hvor 1 er bedst.

 

Rækkeinddeling
Efter alle i din række har danset, skal I på baggrund af dommernes karakterer inddeles i rækker med ca. 14 dansere i hver. Rækkerne kan være M(ester)-rækken (den til de mest rutinerede dansere), A-række, B-rækken, C-rækken osv. Er der over 60 dansere i en kategori, bliver de 24 dansere med bedste karakterer tilbagekaldt og skal igen danse om at komme i Mesterrækken og A-rækken.

 

Semifinaler
Her danses rækkevis, f.eks. M –Rækken, hvor karakter fra 1-3 gives. (1 er bedst karakter) De dansere, som denne dag ligger bedst placeret, vil komme i en semifinale.

 

Finaler
Dem, der er heldige at komme i en finale, vil blive placeret og få præmie. Typisk er der 6-8 i en finale.

 

Præmieoverrækkelse
Dem, som er kommet i en finale, skal have overrakt deres præmie. Rækken placeres. Typisk vil alle i en Mester-finale rykke op i en ny kategori – fra eks. Talent til Konkurrence.

 

Hvilket tøj og sko skal jeg danse i?
Hvis du skal danse til turnering for første gang vejleder vi altid dig til at tage følgende tøj på:

 

Disco
Tøjet skal være tætsiddende. Det kan være et par bomuldsleggings samt en strop-top/trøje. Danser du i gruppe, kan I snakke om at tage samme farver på, så I ligner hinanden. Der danses i bare tæer.

 

Hip Hop
Tøjet skal være hip hop’et – altså løstsiddende. Det kan være et par store baggy-pants og en hip hop sweater. Danser du i gruppe, kan I snakke om at tage samme farver på, så I ligner hinanden. Der danses i kondisko.

 

Vi råder ikke til, at I går ud og køber en masse nyt tøj første gang I skal med til en turnering. Det kunne være, at det ikke lige var noget for dig og det ville derfor være ærgerligt, at du da havde brugt en masse penge på turneringstøj.

 

Tidsplaner
Inden hver konkurrence vil der blive lavet en tidsplan, så du kan se, hvornår du skal være det pågældende sted. Det er dit eget ansvar at se tidsplanen. Dette kan du gøre på www.danse-skole.dk under menuen Turneringer. Herinde kan du også læse meget mere om regler, turneringsplaner mm.

 

Vi håber, at I får nogle gode timer til turneringerne sammen med vores andre fantastiske dansere og deres forældre. Har du spørgsmål, så kontakt endelig din instruktør eller ring til os på 30 23 00 25 el. 60827060.

 

På vegne af Power-house teamet,
Trine og Rikke